Puheenjohtajan kesäinen tervehdys


Kevään aikana olemme ahkerasti valmistelleet Erasmus+ -hankettamme nimeltään SING (Suomi Italia Nourishing Generations). Lauluja on tilattu ja ohjelmistoa mietitty musiikkilautakunnassa yhdessä taiteellisen johtaja Rita Varosen kanssa. Koska partnerimme on italialainen sekakuoro, on ollut tärkeää löytää myös sellaisia kappaleita, joissa soivat miesäänet. Tämä onkin aika mielenkiintoista, kun olemme kuitenkin perinteinen naiskuoro.

SING -projektissa tehtäviä riittää kaikille. Projekteissa kuorolaiset ottavat yleensä vastuuta ihan eri tavalla kuin normaalisti. Yleensä puheenjohtaja ja hallitus ovat kuoron työrukkasena, mutta tämä hanke innoittaa kaikkia ottamaan vastuuta ja meillä onkin nyt monta tehokasta kuorolaista, jotka edistävät hankettamme. Yhteinen tekeminen on ”liimaa”, joka kokoaa kuorolaiset vielä tiukemmin yhteen. Puheenjohtajan näkökulmasta on hienoa, että projektissa on oma hallintoryhmä ja taitavat projektin johtajat, koska kuoron tavallinen arki ja tehtävät pysyvät projektin aikanakin.

Kuorolaulussa jokainen ääni on tärkeä. Kevään kuluessa olikin ilo huomata, kuinka kuorolaiset arjen kiireestään huolimatta tulivat paikalle ja sitoutuivat laulujen harjoitteluun. Aika monelta useat matkaohjelmiston laulut sujuvat jo ilman nuottejakin. Toki olemme tässä ohessa nauhoittaneet ja kuvanneet musiikkivideon (ei vielä julkaistu) sekä konsertoineet yhdessä sekakuorojen Melos ja Cantinovum kanssa. Konserttiohjelmistossa on ollut jo osin matkaohjelmistoakin.

Kuoromatkat ovat kuorolle aina kivoja ja niistä jää mukavia muistoja jokaiselle. Kuoromatkoille tulee paljon hintaa ja usein kuoromatkoilta jää pois laulajia, koska hinta muodostuu esteeksi osallistumiselle. Tällä kertaa ei matkalle osallistumisessa ole matkan hinta esteenä, koska Erasmus+ -hankeraha kattaa osan kuorolaisten matkakustannuksista ja johtajan palkan ja matkat. Jo matkan odotus on kutkuttavan jännittävää, varsinkin kun tällä kertaa on meitä vastassa tasokas sekakuoro L.A.Chorus Barissa, jonka kanssa tulemme viettämään kolme tehokasta harjoituspäivää lokakuussa Rita Varosen ja Alessandro Fortunaton johdolla. Eikä projektimme lopu siihen. L.A.Chorus saapuu vastavierailulle Jyväskylään elokuussa 2025.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.